Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 4141g14210kcal422g2898.9g49.7g144.9g
Sokeri 1805g7327kcal0g1803.4g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 1062g7428kcal6.9g0g836.8g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g159g495kcal17.5g95.6g11.1g44.6g
Sokeri 127g517kcal0g127.3g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g53g165kcal5.8g31.9g3.7g14.9g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2124g701kcal70.1g104.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18944g61687kcal1044.6g10122.4g1802.6g408.8g
Valittu annoskoko9472g30843kcal522.3g5061.2g901.3g204.4g
Annoskoko puolitettuna4736g15422kcal261.2g2530.6g450.7g102.2g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296780