Vaahtokarkkikakku (ei dieettiruokaa)

Kakkupohja
125 g rasvaa
1,25 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

täyte ja kuorrutus:
125 g vaahtokarkkeja
2 rkl maitoa
2 munanvalkuaista
2 rkl sokeria

Sulata margariini.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Mittaa erikseen jauhot, leivinjauhe, van. sokeri, suola ja kaakao yhteen kippoon.

Lisää jauhoseos ja sula margariini munavaahtoon, sekoita varovasti.

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 18-20 cm tasapohjainen kakkuvuoka.

Kumoa taikina siihen.

Paista 175 asteessa n. puoli tuntia.

Jäähdytä kakku.

Kumoa, halkaise (kostuta mehulla).

Täyte ja kuorrutus:

Lämmitä maito kattilassa ja lisää vaahtokarkkeja vähän kerrallaan kunnes ne kaikki sulavat.

Sekoita karkkivaahto tasaiseksi.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.

Sekoita vaahdot keskenään ja täytä ja kuorruta sillä kakku.

Koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Sparkle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, laktoositon (Flora)188g1350kcal0g0g150g0g
Sokeri 161g652kcal0g160.3g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 9g33kcal1.7g1g2g2.7g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.7g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6g24kcal0g5.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 195g669kcal19.9g136.5g2.3g6.8g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Väiski vaahtokarkki (Halva), annos 90g188g578kcal8.2g136.9g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 45g15kcal1.4g2.2g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 105g45kcal10.3g0.4g0.1g0g
Sokeri 36g146kcal0g36g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1896g7075kcal84.6g969.8g308.8g19.2g
Valittu annoskoko948g3538kcal42.3g484.9g154.4g9.6g
Annoskoko puolitettuna474g1769kcal21.2g242.5g77.2g4.8g
Arvot/100g100g373kcal4.5g51.1g16.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=105060