Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 110g448kcal0g110.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 85g290kcal8.6g59.2g1g3g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%173g104kcal5.5g12.2g3.5g0g
Kananmuna kuoreton 190g271kcal23.7g0.6g19.5g0g
Korppujauho 65g237kcal6.8g48.5g0.7g3.4g
Manteli 60g372kcal14.5g4g32.6g4.3g
Leivinjauhe 8.6g15kcal0.4g3.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.5g14kcal0g3.4g0g0g
Kardemumma, annos 2g3.5g11kcal0.4g2.3g0.2g1g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen173g311kcal0.7g74.2g0.3g4g
Sokerivesikuorrutus 78g265kcal0g65.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1896g4674kcal121.2g766.6g115.6g31.4g
Valittu annoskoko948g2337kcal60.6g383.3g57.8g15.7g
Annoskoko puolitettuna474g1169kcal30.3g191.7g28.9g7.9g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663