Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g60g22kcal0.4g3.6g0.7g0g
Fenkoli, annos 100g2400g744kcal29.8g175g4.8g74.4g
Purjosipuli 1200g275kcal21.7g28.8g2.4g25.2g
Tilli mauste300g51kcal4.2g3g2.4g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)390g488kcal36.3g10.9g31.2g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl90g810kcal0g0g90g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g1200g2040kcal24g19.2g206.4g7.2g
Sitruunamehu, laimentamaton90g19kcal0.3g1.4g0g0.1g
Kirjolohifilee 3750g6200kcal628.1g0g412.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18960g21295kcal1489.6g483.8g1500.8g213.8g
Valittu annoskoko9480g10648kcal744.8g241.9g750.4g106.9g
Annoskoko puolitettuna4740g5324kcal372.4g121g375.2g53.5g
Arvot/100g100g112kcal7.9g2.6g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137307