Poro-kasviskeitto

2 porkkanaa paloina
1 kukkakaali
3 valkosipulin kynttä
lihaliemikuutio, puolikas
100g kylmäsavuporoa silputtuna
100g 9% sulatejuustoa (esim.

Olympia tai Arlan Eva kylmäsavuporo-kevätsipulisulatejuus
toa)
baslikaa, pippuria

Paloittele kasvikset kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät.

Lisää liemikuutio, valkosipulit murskattuna ja basilikaa (tuoretta n. 10 lehteä hienonnettuna, kuivattua vajaa teelusikallinen).

Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Lisää joukkoon sulatejuusto ja savuporo.

Anna juuston sulaa keittoon.

Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Keitosta saa juhlavaa tarjottavaa, kun lisää 1 dl kuohukermaa ennen tarjoilua.

Maku maukas ja valkosipulinen!
Ohje alunperin Painonvartijoista.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Oml

Oml sanoi...

1/4 annos n. 115 kcal.

lauantai 01.10.2011 klo 16:11

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 6000g1444kcal108.6g132g18g138g
Porkkana, keskikokoinen 65g1300g364kcal7.8g77.3g2.6g32.5g
Valkosipuli 120g130kcal9.5g19.6g0.7g2.5g
Lihaliemikuutio Maggi60g168kcal5.4g4.2g13.8g0.1g
Kokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu 1000g1274kcal215.6g0g45g0g
Sulatejuusto, 9 %, Olympia1000g1500kcal170g0g90g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18960g9759kcal1033.8g466.2g340.2g346.2g
Valittu annoskoko9480g4880kcal516.9g233.1g170.1g173.1g
Annoskoko puolitettuna4740g2440kcal258.5g116.6g85.1g86.6g
Arvot/100g100g52kcal5.5g2.5g1.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=252454