Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 18g132kcal0.2g0.1g14.8g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)23g142kcal2g4.5g12.8g3g
Sokeri 22g90kcal0g22.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu19g24kcal2.1g0.1g1.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.8g23kcal0.7g4.7g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön5.2g37kcal0.4g0.5g4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana190g897kcal10.8g64.4g66.8g6.4g
Valittu annoskoko95g449kcal5.4g32.2g33.4g3.2g
Annoskoko puolitettuna48g224kcal2.7g16.1g16.7g1.6g
Arvot/100g100g473kcal5.7g33.9g35.2g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104571