Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 8.4g24kcal1.3g0g2.1g0g
Sinappi 2.1g2.8kcal0.1g0.3g0.1g0g
Rypsiöljy 76g672kcal0g0g76g0g
Viinietikka 6.3g1.3kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana190g1405kcal3g1.4g156.4g0.4g
Valittu annoskoko95g703kcal1.5g0.7g78.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna48g351kcal0.8g0.4g39.1g0.1g
Arvot/100g100g741kcal1.6g0.7g82.4g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868