PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 11g4.6kcal1.1g0g0g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g17g6.9kcal0.8g0.9g0g0.2g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g21g15kcal2.5g0.8g0.1g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g17g6.5kcal0.1g1.1g0.1g0.4g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss13g4.3kcal0.1g0.5g0.1g0.5g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen17g5.5kcal0.6g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana190g85kcal10.4g8.2g0.6g2.2g
Valittu annoskoko95g42kcal5.2g4.1g0.3g1.1g
Annoskoko puolitettuna48g21kcal2.6g2.1g0.2g0.6g
Arvot/100g100g45kcal5.5g4.3g0.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209