Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu8.7g11kcal1g0g0.8g0g
Sokeri 19g75kcal0g18.5g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos23g78kcal0.6g18.5g0.1g0g
Leivinjauhe 0.7g1.3kcal0g0.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.3kcal0g0.6g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 11g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g11g79kcal0.1g0.1g8.7g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 15g13kcal0.5g0.6g0.9g0g
Kananmuna kuoreton 4g5.7kcal0.5g0g0.4g0g
Sokeri 3.1g12kcal0g3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.3g1.1kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana191g558kcal5.4g84.2g21.8g0g
Valittu annoskoko95g279kcal2.7g42.1g10.9g0g
Annoskoko puolitettuna48g140kcal1.4g21.1g5.5g0g
Arvot/100g100g293kcal2.8g44.1g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136813