Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 16g23kcal2g0g1.6g0g
Sokeri 9g38kcal0g9.3g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g2.6g9kcal0.1g2.1g0g0.1g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g2.2g7.3kcal0g1.8g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 1.5g5.4kcal0.3g0.2g0.3g0.4g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA15g23kcal1.1g2.3g1g0g
Pandan tumma suklaa 150 g11g59kcal0.5g5.7g3.5g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl29g105kcal0.6g0.8g11.1g0g
Sokeri 4.4g18kcal0g4.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.9g3.5kcal0g0.9g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g3.7g1.5kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana191g585kcal9.2g55.8g35g1g
Valittu annoskoko96g293kcal4.6g27.9g17.5g0.5g
Annoskoko puolitettuna48g146kcal2.3g14g8.8g0.3g
Arvot/100g100g306kcal4.8g29.2g18.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905