Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali54g11kcal0.6g1.8g0.1g1.1g
Viinietikka 2.2g0.5kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.6g5.6kcal0g0g0.6g0g
Sokeri2.7g11kcal0g2.7g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g13g3kcal0.1g0.6g0g0.3g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.2g0.5kcal0g0g0g0.1g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 22g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana191g64kcal1.4g10.2g1.4g3g
Valittu annoskoko96g32kcal0.7g5.1g0.7g1.5g
Annoskoko puolitettuna48g16kcal0.4g2.6g0.4g0.8g
Arvot/100g100g34kcal0.7g5.3g0.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649