Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)6.3g24kcal0g0.4g2.5g0g
Sokeri 0.9g3.8kcal0g0.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g44kcal1.3g8.9g0.2g0.4g
Vesi1.8g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys7.8g27kcal0.1g6.8g0g0g
Sokeri 6.6g27kcal0g6.6g0g0g
Vesi10g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.2g0kcal0g0g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g23g80kcal3.8g0g7.1g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)2.3g8.9kcal0g0.2g0.9g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g23g8.7kcal2.1g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana191g447kcal14.6g47.6g21.4g0.8g
Valittu annoskoko96g223kcal7.3g23.8g10.7g0.4g
Annoskoko puolitettuna48g112kcal3.7g11.9g5.4g0.2g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153922