Fetakasvisgratiini (Karppi)

Resepti on muunnos Karpin keittokirjan Broilerigratiinista.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Kaada parsakaalisekoitus* voideltuun vuokaan.

Kuutioi/murustele feta kulhoon ja lisää sinne tuorejuusto ja kerma.

Lisää mausteita oman maun mukaan (esim.

suolaa, pippurisekoitusta, paprikajauhetta).

Sekoita ja kaada vuokaan.

Paista noin puolisen tuntia.

Ripottele raastettu juusto vuoan pinnalle ja paista vielä noin 15 min.

Tämä on hyvää sellaisenaan tai sitten lisukeena lihan kanssa.

*Tämän reseptin voi tehdä myös tuoreesta parsakaalista ja kukkakaalista, jolloin hiilareita tulee vähemmän.

Gratiiniin voi lisätä esimerkiksi broilerisuikaleita tms. jolloin siitä tulee vielä ruokaisampaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Aniviina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Euroshopper parsakaalisekoitus, pakaste52g13kcal1.3g1.6g0.3g1.2g
Kuohukerma,valio,2dl21g71kcal0.4g0.6g7.3g0g
Apetina välimerellinen juusto (Arla), annos 200g10g26kcal1.5g0.3g2.1g0g
Philadelphia Light, valkosipuli & yrtit (Kraft), annos 5g5.2g8.1kcal0.4g0.2g0.6g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]7.3g24kcal2g0g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana191g283kcal11.2g5.4g24g2.4g
Valittu annoskoko96g141kcal5.6g2.7g12g1.2g
Annoskoko puolitettuna48g71kcal2.8g1.4g6g0.6g
Arvot/100g100g148kcal5.9g2.8g12.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224226