Maksalaatikko kaurasuurimoista

Liota maksaa veden ja maidon seoksessa pari tuntia.

Kiehauta kaurasuurimot miedosti suolatussa vedessä.

Lisää maito ja keitä löysäksi puuroksi.

Jauha maksa tehosekoittajalla.

Esilämmitä uuni 240C.

Sekoita kaikki ainekset ja mausta suolalla ja kuivatulla meiramilla.

Paista noin 40 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurasuurimo, Aitokaura (Puuppola), annos 100g7g25kcal1g4.1g0.5g0.7g
Maksa naudan 16g22kcal3g1g0.6g0g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 70g45kcal2.1g3.4g2.5g0g
Siirappi 1.4g4.2kcal0g1g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Golden Sun juokseva margariini, Lidl0.5g3.4kcal0g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana192g198kcal12.2g19g8g1.4g
Valittu annoskoko96g99kcal6.1g9.5g4g0.7g
Annoskoko puolitettuna48g50kcal3.1g4.8g2g0.4g
Arvot/100g100g103kcal6.4g9.9g4.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173281