Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g1206g16kcal3.6g0g0g0g
Suklaa tumma 2412g12459kcal94.1g1284.7g747.8g127.8g
Keltuainen, 20g, annos 20g482g309kcal16.9g1g120.6g0g
Sokeri 579g2350kcal0g578.3g0g0g
Kuohukerma (Ingman)4824g16403kcal106.1g149.6g1688.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19008g63073kcal441.4g4027.2g5113.8g255.6g
Valittu annoskoko9504g31537kcal220.7g2013.6g2556.9g127.8g
Annoskoko puolitettuna4752g15768kcal110.4g1006.8g1278.5g63.9g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916