Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g350g71kcal2.1g13.3g1g4.9g
Sipuli (kuorittu)105g28kcal1.4g5g0.2g1.8g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha280g465kcal53.2g0g28g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g105g29kcal0.6g6.2g0.2g2.6g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)7.7g22kcal0.7g1.4g1.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7g7.3kcal0.6g1.1g0g0.1g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk98g38kcal1.7g7.4g0.1g4.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1904g1320kcal120.6g68.8g62g28.6g
Valittu annoskoko952g660kcal60.3g34.4g31g14.3g
Annoskoko puolitettuna476g330kcal30.2g17.2g15.5g7.2g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=262421