Puolukka leivos

Vatkaa munat+sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti vaahtoon.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 6-7min 225 asteessa.

Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille.

Irrota pohjapaperi.

Anna jäähtyä.

Liota liivatelehtiä 5min kylmässä vedessä.

Soseuta puolukat.

Mausta sokerilla.

Kuumenna 1/2 dl soseesta.

Liuota siihen liivatelehdet.

Vatkaa kevytvispi kovaksi vaahdoksi.

Sekoita vaahtoon puolukkasose, rahka ja liivateseos.

Mausta vaniljasokerilla.

Jaa kääretorttu levy puoliksi.

Levitä toiselle puolikkaalle puolet täytteestä ja nosta toinen puolikas päälle.

Levitä loppu täyte päälle.

Anna hyytyä 3tuntia jääkaapissa.

Koristele nonpparelleilla.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Puppe89
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g167g147kcal12.7g1.4g10.1g0g
Sokeri119g481kcal0g118.4g0g0g
Ruisjauho, 1 dl70g223kcal7.7g44.6g1.6g9.7g
Perunajauho 1dl=70g24g82kcal0g20g0g0g
Leivinjauhe 7g12kcal0.4g2.6g0g0g
Liivate 21g73kcal17.9g0g0g0g
Puolukka 126g49kcal0.6g8.5g0.6g3.3g
Sokeri70g283kcal0g69.7g0g0g
Kerma (kevytvispi 25%, valio)174g436kcal4.4g6.3g43.6g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki174g98kcal14.8g8.7g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1904g3767kcal117g560.4g112.4g26g
Valittu annoskoko952g1884kcal58.5g280.2g56.2g13g
Annoskoko puolitettuna476g942kcal29.3g140.1g28.1g6.5g
Arvot/100g100g198kcal6.1g29.4g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=86623