Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)310g431kcal34.4g1.2g32.2g0g
Sokeri 59g240kcal0g59.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 63g217kcal6.5g44.4g0.8g2.2g
Perunajauho 1dl=70g70g236kcal0.1g57.7g0g0g
Leivinjauhe 5.6g10kcal0.3g2.1g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore14g3.5kcal0g1.3g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g423g676kcal30.4g67.6g29.6g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g7g20kcal0.1g3.9g0g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1904g3668kcal143.6g474.6g125.2g10g
Valittu annoskoko952g1834kcal71.8g237.3g62.6g5g
Annoskoko puolitettuna476g917kcal35.9g118.7g31.3g2.5g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179