Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali5356g1130kcal64.3g182.1g10.7g112.5g
Viinietikka 223g46kcal0g1.1g0g0g
Oliiviöljy 63g553kcal0g0g62.5g0g
Sokeri268g1087kcal0g267.5g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g1339g295kcal13.4g60.3g0g26.8g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 18g45kcal2.6g3.7g0.7g7.2g
Mustapippuri 8.9g25kcal1g3.4g0.3g2.4g
Vesi, vesijohtovesi 2232g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19040g6362kcal162.6g1036.2g148.4g297.8g
Valittu annoskoko9520g3181kcal81.3g518.1g74.2g148.9g
Annoskoko puolitettuna4760g1591kcal40.7g259.1g37.1g74.5g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649