Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 5011g1923kcal50.1g345.7g10g125.3g
Valkosipuli 140g152kcal11.1g22.9g0.8g2.9g
Sipuli 1102g334kcal13.8g52.9g2.2g18.7g
Kasvisliemikuutio 2004g6105kcal190.4g270.6g471g32.1g
Mustapippuri 10g28kcal1.1g3.8g0.3g2.7g
Basilika, tuore150g60kcal4.7g7.5g1.2g5.9g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g1002g2525kcal160.3g16g200.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 100g344kcal10.2g70.1g1.2g3.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19040g22942kcal883.4g1579g1374.2g382.2g
Valittu annoskoko9520g11471kcal441.7g789.5g687.1g191.1g
Annoskoko puolitettuna4760g5735kcal220.9g394.8g343.6g95.6g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484