Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 5768g1041kcal32.3g144.2g23.1g40.4g
Vesi2884g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g417g1166kcal79.1g0g91.6g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow83g217kcal8.3g8.3g16.7g1.3g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g385g104kcal5g18.5g0.8g6.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19072g5056kcal249.4g342g264.4g96.4g
Valittu annoskoko9536g2528kcal124.7g171g132.2g48.2g
Annoskoko puolitettuna4768g1264kcal62.4g85.5g66.1g24.1g
Arvot/100g100g27kcal1.3g1.8g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298615