Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 60g327kcal0.5g0.3g36.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu36g45kcal4g0.1g3.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 120g412kcal12.2g84g1.4g4.2g
Voi 60% rasvaa 30g164kcal0.3g0.1g18.3g0g
Sokeri90g365kcal0g89.9g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 600g232kcal1g49g0.5g9g
Vesi, vesijohtovesi 18g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1908g3089kcal36g446.8g120g26.4g
Valittu annoskoko954g1544kcal18g223.4g60g13.2g
Annoskoko puolitettuna477g772kcal9g111.7g30g6.6g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557