Hyydytetty suklaa-rahkakakku

POHJA

2 munaa

3/4 dl sokeria (tai ½ rkl Hermesetas-makeutusnestettä)

3 rkl kaakaojauhetta

3 rkl vehnäjauhoa

3 rkl perunajauhoa

½ tl leivinjauhetta

VÄLIIN

2 dl vadelmahilloa (tai makeutusaineella makeutettuja, survottuja pakastevadelmia)

TÄYTE

4 liivatelehteä

200-250 g suklaavanukasta

250 g rahkaa

½ dl sokeria tai makeutusainetta

2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

PINNALLE

suklaarouhetta, makeisia, suklaakuvioita

OHJEET

Vaahdota munat ja sokeri/makeutusaine.

Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet sekaan.

Sekoita varovasti tasaiseksi.

Paista irtopohjavuoassa 175 asteessa 15 min. Jähdytä vuoassa.

Pese vuoka ja peitä sen pohja leivinpaperilla.

Nosta kakkupohja takaisin ja levitä hillo/vadelmat päälle.

Mausta rahka sokerilla/makeutusaineella ja vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi.

Sekoita rahkaan suklaavanukkaat ja vaniljavaahto.

Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min, purista niistä liika vesi pois ja liuota kuumaan vesitilkkaan (n. 2 rkl).

Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä yön yli jääkaapissa.

Irrota vuoasta vedellä kastellun veitsen avulla, aseta tarjoiluastiaan ja koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 131g187kcal16.4g0.4g13.4g0g
Kaakaojauhe (Pirkka), annos 23g28g90kcal5.4g3.7g5.9g0g
Vehnäjauho, sunnuntai33g115kcal3.9g23.3g0.7g1g
Perunajauho 1dl=70g38g129kcal0g31.5g0g0g
Vaahtoutuva vaniljakastike297g476kcal14.3g47.6g26.8g0.6g
Sokeri 77g312kcal0g76.8g0g0g
Leivinjauhe 2.3g4kcal0.1g0.9g0g0g
Kevyt Kaakaovaahto, Blå Band (1 pss)27g125kcal3.3g13.6g6.5g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g283g184kcal31.1g11.9g0.8g0g
Liivatelehti, gelatiini12g43kcal10.6g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 5.7g0kcal0g0g0g0g
Brunberg Tumma suklaa 60% 50g19g100kcal1.2g7.8g7.5g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1908g3528kcal172.6g435g123.2g4.2g
Valittu annoskoko954g1764kcal86.3g217.5g61.6g2.1g
Annoskoko puolitettuna477g882kcal43.2g108.8g30.8g1.1g
Arvot/100g100g185kcal9g22.8g6.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106205