Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 90g652kcal1.1g0.4g73g0g
Vehnäjauho, sunnuntai187g654kcal22.4g132.7g3.9g5.6g
Sokeri 92g372kcal0g91.5g0g0g
Leivinjauhe 3.6g6.3kcal0.2g1.4g0g0g
Ruokasooda 3.6g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.6g14kcal0g3.6g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 72g22kcal2.1g2.6g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 20g28kcal2.5g0.1g2g0g
Raparperi 216g73kcal1.5g11.9g0.2g3g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 72g95kcal1.9g2.3g8.6g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g90g54kcal9g3.9g0.3g0g
Sokeri 61g248kcal0g61g0g0g
Kananmuna kuoreton 40g56kcal4.9g0.1g4.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5.4g22kcal0g5.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1908g4591kcal91.2g633.6g184.4g17.2g
Valittu annoskoko954g2296kcal45.6g316.8g92.2g8.6g
Annoskoko puolitettuna477g1148kcal22.8g158.4g46.1g4.3g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574