Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha233g387kcal44.3g0g23.3g0g
Sipuli 64g19kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Valkosipuli 2.3g2.5kcal0.2g0.4g0g0g
Porkkana 76g25kcal0.5g4.2g0.2g1.9g
Lehtiselleri 44g5.6kcal0.5g0.5g0.1g0.4g
Tomaattimurska 466g137kcal2.6g24.7g0.9g8.9g
Punaviini 70g49kcal0.2g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1911g1252kcal98.2g66g49.2g24.6g
Valittu annoskoko956g626kcal49.1g33g24.6g12.3g
Annoskoko puolitettuna478g313kcal24.6g16.5g12.3g6.2g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.5g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100216