Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g219g693kcal49.3g5.5g52.6g0g
Nauris 289g79kcal2.9g12.1g0.9g5.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g175g49kcal1.1g10.4g0.4g4.4g
Punajuuri 219g84kcal2.2g15.1g0.4g5.5g
Oliiviöljy 35g310kcal0g0g35.1g0g
Hunaja 18g58kcal0.1g14.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1911g2546kcal111.2g114.6g178.8g30.8g
Valittu annoskoko956g1273kcal55.6g57.3g89.4g15.4g
Annoskoko puolitettuna478g637kcal27.8g28.7g44.7g7.7g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877