Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 2403g3318kcal450.6g0g168.2g0g
Makaroni (myllynparas raaka)1502g5257kcal192.2g1046.8g28.5g48.1g
Tomaattimehu Marli3004g436kcal30g102.1g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g1802g991kcal55.9g115.3g36g0g
Vehnäjauho puolikarkea 120g412kcal12.2g84.1g1.4g4.2g
Oivariini, juokseva, rasvaseos120g865kcal0.6g0.6g96.1g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%601g1682kcal174.2g15g102.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19104g25922kcal1831.4g2727.8g864.6g104.6g
Valittu annoskoko9552g12961kcal915.7g1363.9g432.3g52.3g
Annoskoko puolitettuna4776g6481kcal457.9g682g216.2g26.2g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137322