Katkarapurisotto

Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)17g4.6kcal0.2g0.8g0g0.3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 11g100kcal0g0g11.3g0g
Täysjyväriisi 169g566kcal10.3g120.7g1.2g12.5g
Valkoviini kuiva 56g39kcal0.2g0.3g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 564g52kcal1.6g2.3g4.1g0.3g
Katkarapu 85g58kcal12.2g0g0.9g0g
Herne 34g23kcal1.7g3.2g0.1g1g
Parmesaani raaste, Somerfield17g66kcal5.6g0g4.8g0g
Oivariini, 60 (100g)5.6g31kcal0.1g0.1g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1917g1879kcal63.8g254.8g51.6g28.2g
Valittu annoskoko958g939kcal31.9g127.4g25.8g14.1g
Annoskoko puolitettuna479g470kcal16g63.7g12.9g7.1g
Arvot/100g100g98kcal3.3g13.3g2.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167354