Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g105g632kcal22.1g6.9g56.8g0g
Sokeri 105g427kcal0g105.2g0g0g
Voisarvi croissant 105g382kcal8.4g41.7g19.6g2.3g
Kananmuna kuoreton 32g46kcal4g0.1g3.3g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 12g33kcal1.8g0g2.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 105g361kcal10.7g73.7g1.3g3.7g
Leivinjauhe 5.8g10kcal0.3g2.2g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.9g9kcal0.3g1.8g0.2g0.8g
Raparperi 351g118kcal2.4g19.3g0.4g4.9g
Sokeri 38g154kcal0g38g0g0g
Fariinisokeri61g249kcal0g61.3g0g0g
Vesi18g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton18g3.7kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1918g4852kcal100.2g701g169g23.4g
Valittu annoskoko959g2426kcal50.1g350.5g84.5g11.7g
Annoskoko puolitettuna480g1213kcal25.1g175.3g42.3g5.9g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759