Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g13g59kcal0.8g8.5g2.4g0.3g
Voi 4.2g30kcal0g0g3.4g0g
Kuohukerma,valio,2dl17g57kcal0.3g0.5g5.9g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g17g10kcal0.7g0.8g0.4g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g8.4g7.3kcal0.1g3.6g0.5g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.5g0g0g
Liivatelehti, gelatiini1.7g5.8kcal1.4g0g0g0g
Vesi1.3g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g8.5g7.4kcal0.1g3.6g0.5g0g
Vesi8.4g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker7.1g28kcal0g6.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana193g495kcal6.8g68.8g26.2g0.6g
Valittu annoskoko96g247kcal3.4g34.4g13.1g0.3g
Annoskoko puolitettuna48g124kcal1.7g17.2g6.6g0.2g
Arvot/100g100g257kcal3.5g35.7g13.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734