Hillolla täytetyt pikkuleivät, Maidoton

375 g vehnäjauhoja
280 g sokeria
250 g leivontamargariinia
1 dl kaurakermaa
1 muna
1 tl vaniljasokeria

PÄÄLLE:
2 rkl sokeria

TÄYTTEEKSI:
4 rkl Vadelmahilloa ( tai muuta hedelmäsosetta oman mieltymyksen mukaan)

Margariini (kasvipohjainen) ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi, johon lisätään vaniljasokeri, kaurakerma, muna ja jauhot.

Taikina kaulitaan ohueksi levyksi (n. 4-5 mm) ja siitä otetaan pieniä pyöreitä kakkuja (muotin halkaisija n. 4 cm), jotka paistetaan leivinpaperilla päällystetyllä pellillä vaalean ruskeiksi.

Kakkujen ollessa vielä lämpimiä, sivellään niiden pohjaan hilloa ja asetetaan kaksi vastakkain ( vain toisen pohjaan sivellään ohuelti hilloa) ja kieritetään heti sokerissa.

Herkku on valmis, eikä säily kuin kätkemällä pienten ja vähän isompienkin "sokerirottien" ulottumattomiin, että olisi jotakin makeata tarjottavaa yllätysvieraille.

Reseptistä tulee n. 60 annosta ja yksi annos painaa n. 16 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho sunnuntai17g61kcal2.1g12.3g0.4g0.6g
Sokeri 28g113kcal0g27.7g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen25g178kcal0g0g19.8g0g
Kaurakermavalmiste, purkki (Oatley), annos 250g10g8.9kcal0.1g0.6g0.7g0.1g
Kananmuna 50g(kpl)10g13kcal1.1g0g0.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.6kcal0g0.4g0g0g
Vadelmahillo (Saarioinen)5.9g11kcal0g2.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana192g771kcal6.6g86.8g43.6g1.6g
Valittu annoskoko96g385kcal3.3g43.4g21.8g0.8g
Annoskoko puolitettuna48g193kcal1.7g21.7g10.9g0.4g
Arvot/100g100g402kcal3.4g45.3g22.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321412