Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 8.3g3.4kcal0.1g0.3g0.1g0.3g
Voi 11g79kcal0.1g0g8.8g0g
Suklaa tumma 33g173kcal1.3g17.8g10.4g1.8g
Vehnäjauho puolikarkea 5.8g20kcal0.6g4.1g0.1g0.2g
Sokeri 13g51kcal0g12.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 25g36kcal3.1g0.1g2.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana192g722kcal10.4g69.6g44g4.6g
Valittu annoskoko96g361kcal5.2g34.8g22g2.3g
Annoskoko puolitettuna48g181kcal2.6g17.4g11g1.2g
Arvot/100g100g377kcal5.4g36.3g22.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353