Suklaatorttu

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 20-30 cm) 20 grammalla kasvirasvaa.

Sekoita jauhot (2,3 dl), kaakaojauhe (2 tl), tomusokeri (2 tl) ja suola.

Lisää kasvirasva.

Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen ja lisää.

Kauli taikina ympyrän muotoiseksi, hieman vuokaa suuremmaksi.

Vuoraa vuoka taikinalla ja siisti reunat.

Peitä leivinpaperilla (kannattaa laittaa päälle painoksi esim.

kuivattuja herneitä) ja jätä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Paista 190 asteessa 15 minuuttia leivinpaperin kanssa.

Poista paperi ja paista vielä 5 minuuttia.

Kiehauta (maidoton) vispikerma, kaada joukkoon kasvirasva, suklaapalat ja rommi.

Sekoita, kunnes suklaa sulanut.

Kaada taikinapohjalle.

Jätä jääkaappiin 3 tunniksi.

Raasta päälle tummaa suklaata.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 64 grammaa

January
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 2.5g5.4kcal0g0.1g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 19g64kcal1.9g13.1g0.2g0.7g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.8g2.8kcal0.1g0.1g0.2g0.2g
Tomusokeri 1dl=60g0.8g3kcal0g0.8g0g0g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 6.3g14kcal0g0.2g1.6g0g
Maissitärkkelys 0.9g3.1kcal0g0.8g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 7.5g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Maidoton & sokeriton suklaalevy 60% (Plamil), annos 100g25g152kcal2.4g10.4g11.2g2.1g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 3.8g8.2kcal0g0.1g0.9g0g
Gogreen Vispi (Raisio), annos 200g25g58kcal0.1g3g5g0.1g
Rommi , annos 40g0.6g1.4kcal0g0g0g0g
Hurmaava Tumma suklaa (Panda), annos 130g4.1g22kcal0.2g2.1g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana192g666kcal9.4g61.4g42g6.2g
Valittu annoskoko96g333kcal4.7g30.7g21g3.1g
Annoskoko puolitettuna48g166kcal2.4g15.4g10.5g1.6g
Arvot/100g100g346kcal4.9g31.9g21.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83560