Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g25g33kcal5.5g0g1.1g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK16g21kcal3.4g0g0.9g0g
Lanttu 16g4.5kcal0.2g0.7g0g0.3g
Porkkana 16g5.1kcal0.1g0.9g0g0.4g
Peruna, vanha, kuorittu 13g10kcal0.2g1.9g0g0.1g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g1.9g10kcal0g0g1.1g0g
Milbona Maito rasvaton9g3.1kcal0.3g0.5g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana192g173kcal19.4g8g6.2g1.6g
Valittu annoskoko96g86kcal9.7g4g3.1g0.8g
Annoskoko puolitettuna48g43kcal4.9g2g1.6g0.4g
Arvot/100g100g90kcal10.1g4.2g3.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443403