Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 15g6.4kcal1.5g0.1g0g0g
Sokeri 25g102kcal0g25g0g0g
Flora Vanilla 12%31g59kcal1.4g5g3.7g0g
Puolukka 25g10kcal0.1g1.7g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana192g354kcal6g63.6g7.6g1.4g
Valittu annoskoko96g177kcal3g31.8g3.8g0.7g
Annoskoko puolitettuna48g89kcal1.5g15.9g1.9g0.4g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33.1g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133