Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)16g60kcal0.1g1g6.3g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 17g52kcal1.5g9.6g0.3g2.4g
Leivinjauhe 0.8g1.4kcal0g0.3g0g0g
Hunaja 13g41kcal0.1g10.1g0g0g
Mustikka metsä- 47g21kcal0.2g3g0.3g1.6g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 3g10kcal0g2.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana192g371kcal3.8g52.8g13.8g8g
Valittu annoskoko96g186kcal1.9g26.4g6.9g4g
Annoskoko puolitettuna48g93kcal1g13.2g3.5g2g
Arvot/100g100g193kcal2g27.4g7.2g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527