Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 10g35kcal1g7.1g0.1g0.4g
Kananmuna kuoreton 4.3g6.1kcal0.5g0g0.4g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 7.8g13kcal0.6g0.3g1g0.2g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.4g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka14g13kcal2.4g0.1g0.4g0g
Sipuli 4.3g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Paprika punainen 12g3.4kcal0.1g0.5g0g0.2g
Ananas, omassa liemessään 11g5.8kcal0.1g1.2g0g0.2g
Kananmuna kuoreton 8.6g12kcal1.1g0g0.9g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 16g6.7kcal0.5g0.8g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.8g2.7kcal0.1g0.5g0g0g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%7g20kcal2.4g0g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana193g241kcal17.8g21.4g8.4g2.2g
Valittu annoskoko96g120kcal8.9g10.7g4.2g1.1g
Annoskoko puolitettuna48g60kcal4.5g5.4g2.1g0.6g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.1g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99965