Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g56g14kcal1g1.7g0.3g1.1g
Sipuli 19g5.7kcal0.2g0.9g0g0.3g
Voi, 1 tl, 5 g2.8g21kcal0g0g2.2g0g
Valkosipuli 1.9g2kcal0.1g0.3g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g14g30kcal3.2g0g1.8g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)3.2g5.1kcal0.1g0.1g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana193g153kcal9.2g6g9.6g2.8g
Valittu annoskoko97g76kcal4.6g3g4.8g1.4g
Annoskoko puolitettuna48g38kcal2.3g1.5g2.4g0.7g
Arvot/100g100g79kcal4.8g3.1g5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573