Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 2.2g9kcal0g2.2g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl9g32kcal0.2g0.3g3.3g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g12g68kcal1g6.7g4.1g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g50g69kcal1.7g10.4g2.2g0.1g
Mansikka,pakaste Rainbow23g8.2kcal0.1g1.6g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana194g373kcal6g42.4g19.4g1g
Valittu annoskoko97g187kcal3g21.2g9.7g0.5g
Annoskoko puolitettuna48g93kcal1.5g10.6g4.9g0.3g
Arvot/100g100g193kcal3.1g21.9g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100