Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 26g90kcal2.7g18.4g0.3g0.9g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 11g80kcal0.1g0g9g0g
Leivinjauhe 0.9g1.6kcal0g0.3g0g0g
Sokeri6.7g27kcal0g6.7g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 27g8.1kcal0.8g1g0g0g
Puolukka 11g4.4kcal0g0.8g0.1g0.3g
Raparperi 9g3kcal0.1g0.5g0g0.1g
Vesi4.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana193g428kcal7.4g55.4g18.8g2.6g
Valittu annoskoko97g214kcal3.7g27.7g9.4g1.3g
Annoskoko puolitettuna48g107kcal1.9g13.9g4.7g0.7g
Arvot/100g100g222kcal3.8g28.6g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=70068