Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 150g63kcal14.7g0.6g0.1g0g
Sokeri 249g1012kcal0g249.1g0g0g
Flora Vanilla 12%312g592kcal14g49.9g37.4g0g
Puolukka 249g97kcal1.1g17g1.2g6.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1920g3529kcal59.6g633.2g77.4g13g
Valittu annoskoko960g1765kcal29.8g316.6g38.7g6.5g
Annoskoko puolitettuna480g882kcal14.9g158.3g19.4g3.3g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133