Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva13g9kcal2.1g0g0.1g1.7g
Koff, kolmonen200g80kcal0g4.4g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g200g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g200g708kcal14g152g4g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g200g700kcal24g142g4.2g6g
Kananmuna kuoreton 147g209kcal18.3g0.4g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1920g3413kcal116.8g597.6g46.6g15.4g
Valittu annoskoko960g1706kcal58.4g298.8g23.3g7.7g
Annoskoko puolitettuna480g853kcal29.2g149.4g11.7g3.9g
Arvot/100g100g178kcal6.1g31.1g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441