Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi92g414kcal6g55.2g19.3g2.9g
Mascarpone (250g)184g961kcal8.3g8.3g99.4g0g
Flora Vanilla 12%230g437kcal10.4g36.8g27.6g0g
Sokeri 196g794kcal0g195.4g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g55g35kcal1.9g0.1g13.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.3g9kcal0g2.3g0g0g
Suolapähkinä 2.8g17kcal0.7g0.3g1.4g0.2g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 83g35kcal8.1g0.3g0.1g0g
Vispikerma Flora 20%46g101kcal1.4g2.3g9.2g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g69g386kcal5.8g38g23.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1920g6379kcal85.2g678g388.6g6.2g
Valittu annoskoko960g3189kcal42.6g339g194.3g3.1g
Annoskoko puolitettuna480g1595kcal21.3g169.5g97.2g1.6g
Arvot/100g100g332kcal4.4g35.3g20.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432313