Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 84g34kcal0.8g3.4g0.7g3.1g
Voi 109g787kcal1.3g0.4g88.2g0g
Suklaa tumma 334g1725kcal13g177.8g103.5g17.7g
Vehnäjauho puolikarkea 58g201kcal6g40.9g0.7g2g
Sokeri 125g508kcal0g125.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 250g357kcal31.3g0.8g25.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1920g7224kcal104.8g696.8g437.6g45.6g
Valittu annoskoko960g3612kcal52.4g348.4g218.8g22.8g
Annoskoko puolitettuna480g1806kcal26.2g174.2g109.4g11.4g
Arvot/100g100g376kcal5.5g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353