Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 1624g6591kcal0g1622.3g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 287g960kcal0.2g233.8g0.1g4g
Voi, 1 tl, 5 g1910g13946kcal19.1g19.1g1528.4g0g
Leivinjauhe 48g84kcal2.5g18.1g0g0.2g
Mustikka metsä- 5731g2523kcal28.7g366.8g34.4g189.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19200g48208kcal101g4520.2g3125.8g386.6g
Valittu annoskoko9600g24104kcal50.5g2260.1g1562.9g193.3g
Annoskoko puolitettuna4800g12052kcal25.3g1130.1g781.5g96.7g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593