Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva133g91kcal20.5g0.4g0.8g17.2g
Koff, kolmonen2000g800kcal0g44g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g2000g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g2000g7080kcal140g1520g40g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g2000g7000kcal240g1420g42g60g
Kananmuna kuoreton 1467g2092kcal183.3g4.4g150.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19200g34126kcal1167.6g5977.6g466.2g154.4g
Valittu annoskoko9600g17063kcal583.8g2988.8g233.1g77.2g
Annoskoko puolitettuna4800g8532kcal291.9g1494.4g116.6g38.6g
Arvot/100g100g178kcal6.1g31.1g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441