Pehmeät tacot

Pehmeät tacot

3 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
2 rkl öljyä
7-8 dl (durum) vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa

Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja sekoita hiiva joukkoon.

Lisää öljy ja suola sekä jauhot pikkuhiljaa sekoittaen.

Peitä kulho ja anna taikinan kohota puoli tuntia.

Jaa taikina 12 osaan ja painele tai kauli palat jauhojen avulla noin puolen sentin paksuisiksi pyöreiksi lätyiksi.

Paista taco-kuoria kuumalla, kuivalla paistinpannulla puolisen minuuttia per puoli.

Kasaa valmiit kuoret liinan alle, jotta ne pysyvät lämpimänä.

Jos valmistat tacot etukäteen, lämmitä ne kostealla pyyhkeellä suojattuna 120-asteisessa uunissa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 100 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3605g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g132g476kcal59.5g52.9g7.9g0g
Rypsiöljy 336g2975kcal0g0g336.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5467g18758kcal557.1g3826.8g65.6g191.3g
Suola, annos 3g60g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19200g44417kcal1233.2g7759.4g819.8g382.6g
Valittu annoskoko9600g22209kcal616.6g3879.7g409.9g191.3g
Annoskoko puolitettuna4800g11104kcal308.3g1939.9g205g95.7g
Arvot/100g100g231kcal6.4g40.4g4.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387189