Karpalohyytelökakku

"Leikkaa leivinpaperista irtopohjaisen vuoan pohjan kokoinen pala ja levitä se vuoan pohjalle.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Erottele keltuaiset valkuaisista (huoneenlämpöiset munat vaahtoutuvat parhaiten).

Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi.

Lisää Canderel ja lopuksi keltuaiset koneen käydessä.

Sekoita varovasti vaahtoon ruisjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Levitä taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Kypsennä uunin toiseksi alimmalla ritilätasolla 8-10 minuuttia vuoan halkaisijasta riippuen.

Kokeile kypsyys.

Anna jäähtyä vuoassa.

Valmista täyte.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa keskenään rahka, jogurtti, makeutusaine ja vaniljasokeri.

Purista liivatelehdistä vesi pois ja nosta ne pieneen kattilaan.

Kaada päälle Becel 7%. Kuumenna sekoittaen sen verran että liivate sulaa.

Kaada seos nauhana rahkaseoksen joukkoon.

Lisää jäiset puolukat ja levitä seos jäähtyneen torttupohjan päälle.

Anna hyytyä kylmässä ainakin pari tuntia.

Koristele ennen tarjoilua.

"

Lähde: www. keventajat.

fi

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Vepa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu1495g1884kcal164.4g4.5g134.5g0g
Makeutusjauhe 1rkl/2g (Rainbow), annos 2g235g928kcal4.2g227.9g0g0g
Maitorahka, Valio, 0,32670g1735kcal293.7g112.1g8g0g
Ruisjauho (Rainbow)427g1367kcal42.7g269.1g9.8g59.8g
Leivinjauhe 53g94kcal2.8g20.2g0g0.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g85g342kcal0g84.6g0g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton A+ (Valio) 100g, 1dl1068g427kcal48.1g58.7g1.1g0g
Karpalo 1922g625kcal8.5g66.3g13.5g63.4g
Liivate 43g149kcal36.6g0g0g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)1602g1281kcal16g72.1g112.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19200g17664kcal1234g1831g558g247g
Valittu annoskoko9600g8832kcal617g915.5g279g123.5g
Annoskoko puolitettuna4800g4416kcal308.5g457.8g139.5g61.8g
Arvot/100g100g92kcal6.4g9.5g2.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=85901