Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g225g70kcal2g16.2g0.3g0g
Peruna, keskikokoinen 60g100g60kcal1.5g13g0.1g0.9g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Oliiviöljy 14g119kcal0g0g13.5g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g14g17kcal0.3g0.8g1.3g0.2g
Valkoviinietikka (Rajamäen)7.5g1.5kcal0g0.5g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g1.5g3.2kcal0.1g0.4g0.1g0.6g
Mustapippuri, annos 1g0.5g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g50g130kcal7.5g0.1g11g0g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1925g830kcal24.2g67.2g52.8g5g
Valittu annoskoko963g415kcal12.1g33.6g26.4g2.5g
Annoskoko puolitettuna481g208kcal6.1g16.8g13.2g1.3g
Arvot/100g100g43kcal1.3g3.5g2.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340850