Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 135g170kcal14.8g0.4g12.2g0g
Sokeri 191g776kcal0g191.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 132g452kcal13.4g92.1g1.6g4.6g
Voi 45g326kcal0.5g0.2g36.6g0g
Maito,kevyt (valio) 100g68g31kcal2.2g3.2g1g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 90g119kcal2.4g2.9g10.8g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g90g52kcal8.1g4.5g0.2g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 203g72kcal0.3g14.4g0.2g4.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4.5g16kcal0.2g3.6g0.2g0g
Leivinjauhe 5.6g10kcal0.3g2.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1926g4049kcal84.4g629g125.6g17.4g
Valittu annoskoko963g2025kcal42.2g314.5g62.8g8.7g
Annoskoko puolitettuna482g1012kcal21.1g157.3g31.4g4.4g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.7g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748